OOSTMALLE - Van Denise Betsema had het veldritseizoen nog wel wat langer mogen duren. De Texelse veldrijdster (28) blijkt de laatste weken in uitstekende vorm en bekroonde dat dit weekend met twee zeges. Zondag bleek zij bij de laatste koers van dit seizoen ook in Oostmalle de rapste.


Na haar bronzen plak op het WK eind januari, waar ze helaas rond reed met een lichte blessure, was de Texelse niet meer te stuiten. Zo won ze de laatste rit in de Superprestige in Middelkerke, pakte vorige week nog een koers in Eeklo en was gisteren de sterkste in Sint Niklaas. Vandaag volgde daar nog een zege overheen in de Sluitingsprijs Oostmalle.

In Oostmalle bleek Denise Betsema weer eens oppermachtig. Samen met de Belgische Sanne Cant en landgenote Inge van der Heijden maakte zij de koers. Cant en Betsema bleken over de beste benen te beschikken, maar naarmate de koers vorderde nam de Texelse steeds meer afstand. Nadat de voorsprong opgelopen was tot een halve minuut kon de foutloze Betsema de laatste halve ronde gecontroleerd uitfietsen om wederom zegevierend over de streep te gaan.