EEKLO/BRUSSEL - Het veldrit seizoen zit er bijna op, maar de Texelse Denise Betsema blijft uitstekend presteren. Nadat ze twee weken geleden een bronzen plak behaalde op het WK zegevierde ze verleden week in de laatste Superprestige-rit in Middelkerke. Ook dit weekend liet Betsema zich weer gelden.


Zaterdag won ze namelijk overtuigd de Ethias Cross in Eeklo. Samen met de jonge Manon Bakker maakte ze de koers en hield de rest ruim achter zich. Op het glibberige parcours maakte de Texelse net iets minder foutjes dan haar landgenote en finishte daarom als eerste. Wereldkampioene Lucinda Brand had het nakijken en werd op 28 seconden derde.

Op zondag pakte Betsema bijna de eindwinst in de X20 Troffee in Brussel. Wel moest zij ditmaal landgenote Ceylin del Carmen Alvarado voor zich dulden en werd op zes seconden tweede. Achter Betsema pakte Manon Bakker de derde plaats voor de twee wereldkampioenen Fem van Empel (beloften) en Lucinda Brand. Door die vijfde plaats behield Brand wel een minieme voorsprong op Betsema in het eindklassement.

Volgend weekend wordt het seizoen afgesloten met op zaterdag de Ethis Waaslandcross in Sint Niklaas en op zondag de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle.