MIDDELKERKE - Denise Betsema heeft zaterdag de laatste Superprestigecross van het seizoen gewonnen. In het Belgische Middelkerke was de Texelse veldrijdster ongenaakbaar en hield Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand ruim achter zich. Brand verzekerde zich door haar derde plaats wel van de eindzege.


Betsema had samen met Manon Bakker en de kersverse wereldkampioene Lucinda Brand een sterke start, maar laatstgenoemde kwam al snel ten val en moest aan een inhaalrace beginnen. Bakker kon ondertussen de ontketende Betsema niet bijhouden die met de ronde meer uitliep.

Alvarado en Brand raapten daarachter de rest op. Alvarado probeerde nog dichterbij Betsema te komen, maar de Texelse reed vijftig minuten ijzersterk en kwam alleen op de finish af. Brand had ondertussen Bakker ingehaald en werd achter Alvarado derde waardoor ze een minieme voorsprong behield in het eindklassement.


Denise Betsema toonde zich na afloop zeer content met haar zege “Het was ploeteren. Zo nat als vandaag heb ik hier nog nooit gereden. Het parcours ligt me wel, dus het is mooi dat ik hier kan winnen. Ik maakte nog wel wat foutjes in de finale, maar die kon ik mezelf veroorloven. Ik ben heel blij dat ik hier als eerste over de meet kom.”