ZONHOVEN - Een absoluut topweekend voor de Texelse veldrijdster Denise Betsema die na haar winst van zaterdag in de Superprestige in Ruddervoorde op zondag ook de wereldbekerwedstrijd in Zonhoven wist te winnen.


Net als een dag eerder in Ruddervoorde kwam Betsema alleen op de finish af. Het werd in België een Nederlands onderonsje want de eerste zeven plaatsen werden door landgenoten bezet. Van hun hield jongeling Puck Pieterse het langste stand door vijf ronden met Betsema mee te gaan. Vanaf toen liep de Texelse alleen maar meer uit.

Pieterse zou uiteindelijk als vierde finishen want zij werd nog ingehaald door Lucinda Brand, gisteren nog vijfde in Ruddervoorde, en Ceylin del Carmen Alvarado . Brand finishte uiteindelijk op 46 seconden als tweede voor de Alvardo die na fysiek ongemak na lange tijd terug keerde in de koers.

Na vier van de zestien wedstrijden in de wereldbeker neemt Denise Betsema ook de leiding over in het klassement. Zij heeft drie punten voorsprong op Lucinda Brand en 23 punten op Marianne Vos.