RUDDERVOORDE - Denise Betsema heeft zaterdag de Superprestige-veldrit van Ruddervoorde op haar naam geschreven. De Texelse veldrijdster ging solo op de finish af met een ruime voorsprong op haar concurrentie. Betsema bevestigde in België maar weer eens haar vorm nadat ze dit seizoen ook al veldritten won in Lokeren en Bredene.


Na de eerste ronde zat Denise Betsema al in een kopgroep met Inge van der Heijden en de sterk gestarte Belgische Sanne Cant. Laatstgenoemde moest in de volgende ronde de beide Nederlandse vrouwen laten gaan. Bij het ingaan van de vierde ronde had Betsema een klein gaatje geslagen op Van der Heijden en die zou in het vervolg van de race alleen maar groeien.

De Texelse won zo de tweede Superprestige-wedstrijd van dit seizoen. Annemarie Worst, gevallen in de eerste ronde, kwam sterk terug wist uiteindelijk zowel Inge van der Heijden (3e) en Sanne Cant (4e) in te halen. De Nunspeetse eindigde daardoor op 43 seconden achter Betsema als tweede.

Lucinda Brand, winnares van de eerste Superprestige in Gieten, werd in Ruddervoorde vijfde en moet daardoor de leiding in het klassement afstaan aan Betsema.

Morgen (zondag) rijden de vrouwen de Wereldbeker-veldrit van Zonhoven.


Superprestige Ruddervoorde

1. Denise Betsema (Ned)
2. Annemarie Worst (Ned)
3. Inge van der Heijden (Ned)
4. Sanne Cant (Bel)
5. Lucinda Brand (Ned)

Klassement

1. Denise Betsema 29
2. Annemarie Worst 27
3. Lucinda Brand 26
4. Inge van der Heijden 24
5. Aniek van Alphen 22