GAVERE - De Texelse veldrijdster Denise Betsema is tijdens een wedstrijd om het Superprestige-klassement in het Belgische Gavere als tweede geëindigd. Lucinda Brand wist de koers te winnen en het podium kleurde niet voor het eerst dit seizoen geheel oranje aangezien Ceylin del Carmen Alvarado op een derde plaatst finishte.


Betsema bevestigde met de tweede plaats nogmaals haar vorm nadat ze gisteren in Antwerpen de Scheldecross had gewonnen. De Texelse was in Gavere bij de start razendsnel weg en kreeg in de tweede ronde gezelschap van Brand. Alvarado voegde zich later ook bij het tweetal, maar moest in de klim ook weer lossen.

Brand ging als eerste de voorlaatste ronde in, en daarbij had Betsema vervolgens de pech dat haar fietswissel niet vlotjes verliep waardoor ze niet meer in het spoor kon komen. Brand kon vervolgens solo op de finish afgaan met Betsema op twaalf seconden achterstand. Nog eens twintig seconden later volgde Alvarado. Denise Betsema ging door haar tweede plaats wel Annemarie Worst voorbij in het klassement en staat nu derde met nog twee koersen te gaan.

Bij de heren ging de winst verrassen naar de Brit Tom Pidcock die Mathieu van der Poel op 25 seconden reed. Derde werd de Belg Toon Aerts.