DE KOOG - Bij Ecomare staan weer een hoop leuke, interessante en bijzondere activiteiten op stapel deze zomer! Het zeelaboratorium is open en er staat een medewerker met de strandvondstenkar in het museum. In de Walviszaal wordt verteld over de aangespoelde walvissen. Bijzonder zijn de creatieve activiteiten, braakballen pluizen en anatomische lessen.

Anatomische les
De anatomische lessen vinden elke dinsdag om 14:00 uur plaats, behalve op 20 augustus. De biologen van het centrum bespreken dan de kenmerken van een dier, van binnen en van buiten. Ter plekke nemen ze de scalpel ter hand om het dode dier te ontleden. De ene keer is het een vogel, de andere keer een grote vis. Net wat er beschikbaar is. Op dinsdag 16 juli komt de op Texel dood gevonden jonge vos op de snijtafel te liggen. Alles is op een groot scherm te volgen, zodat iedereen het goed kan zien.

Braakballen pluizen
Uilen spreken bij veel mensen tot de verbeelding. Het zijn veelal flinke vogels die ’s nachts actief zijn. Ze vliegen geruisloos en worden maar weinig gezien. Bovendien zijn ze heel herkenbaar met hun naar voren gerichte ogen en ronde kop. Door braakballen van uilen te bekijken, kom je meer te weten over deze bijzondere vogels. Op 17 en 31 juli en 14 en 28 augustus kunnen bezoekers van Ecomare ‘s middags een braakbal uitpluizen. Aan de hand van de muizenkaakjes is te achterhalen welke soorten muizen de uil gegeten heeft.

Inloopatelier
Op vier woensdagen in de zomer is het inloopatelier in het restaurant van Ecomare geopend. Onder begeleiding kunnen kinderen én volwassenen afwisselend een (fantasie)zeedier van stof maken of een Texelpotje. Een leuke herinnering om mee naar huis te nemen!

Kijk in de agenda
De dieren zijn voor de meeste mensen de eerste reden om naar Ecomare te gaan: de zeehonden, bruinvissen en dieren in het Zeeaquarium. De tentoonstellingen en de extra activiteiten geven het bezoek meer inhoud en zorgen ervoor dat mensen vaak veel langer blijven dan ze hadden ingeschat. Neem dus de tijd voor een bezoek aan het centrum en kijk vooraf op www.ecomare.nl in de agenda om te zien welke activiteiten er zijn.