TEXEL - Texel krijgt in 2019 een nieuw festival: WAVES! Van 19 tot en met 23 juni staat het strand van Paal 17 volledig in het teken van (water)sport en live-muziek. De eerste activiteiten en artiesten zijn al bekend!

Watersport
Bezoekers kunnen gedurende het hele festival deelnemen aan allerlei water- en strandactiviteiten, van surf- & kite clinics tot beachyoga. Het sportieve programma om te aanschouwen bestaat, naast de bekende zeilwedstrijd de Ronde om Texel, uit een Grand Prix Foil Windsurfen, foil kitesurfen, freestyle kiten en een kite downwinder.

Live-optredens
Na het actieve sporten of sport kijken kunnen bezoekers ook genieten van live-optredens op het strand. Optredens van Wulf, La Pegatina, RONDÉ en Jeangu Macrooy staan inmiddels op het programma en meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Olympisch kampioen
De Nederlandse windsurfer Dorian van Rijsselberghe is initiatiefnemer en festivaldirecteur van WAVES. Dorian, geboren op Texel en tweevoudig Olympisch kampioen: "We hebben een nieuw evenement ontwikkeld, waarbij we topwatersport combineren met breedtesport, muziek en activiteiten voor echte buitenmensen."Bekijk voor meer informatie en het programma de website van WAVES.