TEXEL - WAVES Festival is een nieuw meerdaags surf- en muziekfestival bij Paal 17 op Texel, bedacht door tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe. De eerste editie in 2019 is gekoppeld aan de Ronde om Texel en vindt plaats van 19 tot en met 23 juni. Op woensdag 19 juni en zondag 23 juni was het festivalterrein al gratis toegankelijk. Mede dankzij de hulp van een groot aantal Texelse partners zoals Paal17, VVV Texel, De Krim en de Dorian Foundation is het festival nu op alle dagen gratis te bezoeken. De fans die al kaarten gekocht hebben krijgen hun geld teruggestort.

Programma Surf, Music en Ronde om Texel
WAVES is topsport op het water, zoals de Ronde om Texel en een demonstratie wedstrijd van de toekomstige Olympische 'Foiling windsurfen' sport. Maar WAVES is ook livemuziek op het strand, verrijkt met lekker eten, clinics, beach yogalessen en kids-activiteiten.

Op donderdagavond 20 juni treden The Dirty Daddies op, op het strand bij Paal 17 en op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni staan vanaf 15:30 uur artiesten als Nielson, Wulf, Rondé, Splendid en Spaanse feestband La Pegatina op het programma.

Eerste editie WAVES Festival gratis YouTube
Van Rijsselberghe: "Ik geloof echt in WAVES". Dorian van Rijsselberghe is als festivaldirecteur heel blij met deze ontwikkeling. "Ik geloof echt in dit concept en de toekomst van een surf- en muziekfestival op het prachtige Texel, gekoppeld aan de legendarische Ronde om Texel. Maar we hebben geleerd dat we een extra investering moeten doen om WAVES goed op de kaart te zetten, met name onder de Texelaars zelf. We zijn nieuw hé, zo gaat dat hier! Twee van de vijf festivaldagen waren al gratis en mede dankzij de steun van een aantal prachtige Texelse partijen kunnen we nu iedereen op alle dagen gratis toegang bieden tot het WAVES Festival. Dit is een mooi voorbeeld van hoe Texelaars zorgen voor elkaar en voor bezoekers van het eiland. Het wordt echt te gek. Muziek, sport en relaxen, wat wil je nog meer. Je gaat het beleven hier op Texel."

De volledige muzikale line-up en overige informatie over WAVES Festival is te vinden op www.wavesfestival.nl