Een 3-uur durende vogelexcursie waarin u één van de mooie vogelgebieden van Texel bezoekt. Onder begeleiding van gids zoveel mogelijk vogelsoorten herkennen en bewonderen.

Met deze vogelexcursie XL gaat u maar liefst drie uur op pad. Onder leiding van één van onze gidsen (wir Sprechen auch Deutsch) bezoekt u één van de vogelrijke gebieden op Texel. Texel is de gemeente met de meeste verschillende vogelsoorten binnen haar grenzen. In sommige periodes worden er meer dan 150 verschillende soorten per dag gezien. Doel van deze excursie is om zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten op het gemak te bekijken. We nemen de tijd om de vogelsoorten afzonderlijk goed te herkennen en te bewonderen door verrekijker of telescoop. Ook wordt er gelet op de vogelgeluiden. Deze vogelexcursie XL is geschikt voor jong en oud. De excursie is vaak een wandelexcursie, maar soms wordt er ook gebruik gemaakt van de auto. Meestal rijden we met de auto naar een gebied om daar te gaan lopen.

De route die door de gids gekozen wordt is afhankelijk van het weer en het getijde (eb of vloed) buitendijks. Met opkomend water is het bijvoorbeeld interessant om de waddendijk te bezoeken omdat de vogels door het opkomende water iets meer naar de dijk toekomen. Bij harde wind wordt er een route gezocht waar we zo min mogelijk last hebben van de wind. Een route door de duinen heeft dan vaak de voorkeur. Het leuke van vogels kijken is dat geen excursie hetzelfde is. Al gaat u meerdere keren mee over de zelfde route, u ziet altijd weer andere vogelsoorten.

Mocht u zelf over een verrekijker beschikken, dan is het handig deze mee te nemen, heeft u er geen, dan krijgt u er één in bruikleen van het Vogelinformatiecentrum.

De excursies beginnen en eindigen in het Vogelinformatiecentrum waar u na afloop een kop koffie of thee aangeboden krijgt Samen met de gids kunt u in alle rust de waargenomen soorten noteren op de soortenlijst van Texel. Deze soortenlijst kunt u ook voor eigen wandelingen meenemen.

De excursie gaat onder vrijwel alle omstandigheden (bij een minimum van 4 personen) door. Mocht dit niet zo zijn dan wordt u uiterlijk de avond voorafgaand aan de excursie gebeld.

Aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk. Dit kunt u doen via de website www.vogelexcursiestexel.nl of in het Vogelinformatiecentrum (tel. 0222 316249) Vogelinformatiecentrum. Betalen kan zowel online of voorafgaand aan de excursie in het Vogelinformatiecentrum.

Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan (helaas hebben die (ook aangelijnd) een verstorende invloed op de vogels die we dichterbij te zien krijgen). Afhankelijk van het excursie gebied, is deze excursie prima geschikt voor minder validen. Mocht u twijfelen, neem dan gerust contact met ons op via de mail of telefoon.


ACTIVITEIT

Locatie: Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42, 1795 AE , De Cocksdorp

Reserveren nodig: Ja

Reserveringsnr: +31 222 316249

Contactpersoon: De Verrekieker

E-mailadres: info@natuurdigitaal.nl

Web: http://www.vogelexcursiestexel.nl


KENMERKEN

Toeristisch: Ja

Categorie: Natuur

Soort: Excursie

Prijs kinderen : € 12,00

Prijs volwassenen : € 20,00

Weertype: Elk weertype

Doelgroep: Alle leeftijden