TEXEL - Het nieuwe sport- en muziekfestival WAVES, van tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe, heeft vijf artiesten toegevoegd aan de line-up van het muzikale programma. The Dirty Daddies, EUT, Splendid, Rilan & The Bombardiers en Kita Menari zijn in juni te zien op het strand van Paal 17 Texel. Eerder werd al bekend gemaakt dat Wulf, La Pegatina, RONDÉ en Jeangu Macrooy zullen optreden op het Texelse festival.

Met The Dirty Daddies haalt WAVES ‘s lands bekendste en meest energieke feestcoverband in huis die vorig jaar nog een eigen AFAS Live show uitverkochten en dat jaar nog eens dunnetjes overdoen. EUT timmert als één van de grootste talentenbands van Nederland momenteel hard aan de weg in eigen land en in Europa. De Haagse reggaeband Splendid laat met hun summervibes de zon al jaren overal schijnen! In een later stadium zullen er nog meer artiesten worden toegevoegd aan het programma.

IFCA Foil Grand Prix windsurfen
Naast het muzikale programma kent WAVES meerdere sportieve onderdelen, waaronder de IFCA Foil Grand Prix windsurfen, verschillende kite disciplines en de 42e editie van de Ronde om Texel.

Festivaldirecteur Van Rijsselberghe: “Naast de toevoeging van meerdere artiesten, gaat de inschrijving voor de Foil Grand Prix windsurfen deze week open en natuurlijk surf ik zelf ook mee. Ik heb mijn windsurf vrienden over de hele wereld uitgedaagd om naar Texel te komen en mee te doen.”

Nog 100 dagen
Van Rijsselberghe vervolgt: “Over 100 dagen is het zover, een uniek festival in Nederland, waarbij we top watersport combineren met breedtesport, muziek en activiteiten voor mensen die houden van het buitenleven”.

Buiten de IFCA Foil Grand Prix, kunnen festivalbezoekers zelf deelnemen aan verschillende sportonderdelen en -clinics. Voor de 42e editie van de Ronde om Texel starten de inschrijvingen vrijdag 15 maart aanstaande.

WAVES Festival 2019
Woensdag 19 t/m zondag 23 juni 2019. Met o.a.

• SPORT: IFCA Grand Prix Foil Windsurfen, Ronde om Texel, Downwinder & freestyle kiten.
• MUSIC: Wulf, La Pegatina, RONDÉ, Jeangu Macrooy, The Dirty Daddies, EUT, Splendid, Rilan & the Bombardiers, Kita Menari en vele anderen.
• MORE: Surf-, kiteclinics, beachyoga en meer.

Kaarten voor WAVES zijn verkrijgbaar via www.wavesfestival.nl.
Hier is ook meer informatie vindbaar over WAVES en de Ronde om Texel.