DE KOOG - Een compleet verzorgd avondje uit bij Ecomare met een heerlijk diner en een lezing. Dat biedt het 'Texels Getijdendiner' op vrijdag 27 september. Er zijn nog plaatsen vrij voor dit viergangendiner, waarin Sabien Bosman van STAAL Catering haar creativiteit op culinair gebied gaat uitleven met Texelse producten die in en rond de zee voorkomen. Microfotograaf Wim van Egmond vertelt tussen de gangen door over zijn project Biofilm.


In een bijzondere ambiance, in het restaurant van Ecomare, tovert Sabien de heerlijkste gerechten op tafel. Tussen de gangen geeft Wim van Egmond een lezing. Wim is een boeiende verteller, die met een meeslepend enthousiasme zijn gehoor meeneemt naar de wereld van de micro-organismen. Ontdek waarom een kaasschaaf tot zijn standaarduitrusting behoort en hoe hij haarscherpe foto's maakt waarop de kleinste details te zien zijn!

Voorafgaand aan het diner hebben de gasten de gelegenheid de tentoonstelling Biofilm te bekijken. Wim van Egmond werkte hiervoor samen met NIOZ-onderzoekers Henk Bolhuis en Michele Grego. Het Texels Getijdendiner begint om 18 uur op 27 september. Reserveren kan via info@staalcatering.nl of 06-55740685. De kosten bedragen € 39,50 euro p.p. incl een drankje vooraf en 2 glazen wijn (of sap).