TEXEL - In de herfstvakantie organiseert Ecomare activiteiten voor verschillende leeftijden, interesses en niveaus. Zo is er voor iedereen wel iets bijzonders te doen! Bovendien leeft er sinds kort een nieuwe zeehondensoort bij Ecomare: de ringelrob. Ringelrobben verschillen van de andere twee soorten in zowel uiterlijk als gedrag.

Mensen die verdieping zoeken komen op dinsdag 16 en 23 oktober aan hun trekken bij de anatomische lessen. Hierin worden de bijzonderheden van vissen getoond en besproken. Boeiend voor alle leeftijden zijn ook de bottenshows op de woensdagen. Voor de kleintjes zijn er die dagen poppentheatervoorstellingen. De tekenworkshops van Monica Maas zijn juist meer geschikt voor volwassenen.

Nieteke Roeper neemt belangstellende bezoekers op dinsdag 16 en donderdag 25 oktober mee op een kruidenwandeling door het Duinpark. Op zoek naar planten met geneeskracht, smaak en een verhaal.

Het zeelab is bijna elke middag open, een speurtocht leidt door het hele museum en in het restaurant kan een pindasnoer worden geregen. Wat het weer ook is, een bezoek aan Ecomare mag in de herfstvakantie niet ontbreken! Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in de agenda op ecomare.nl