DEN HOORN - New Masters on Tour is méér dan een inspirerende internationale concertserie, het is ook hét podium voor de ontdekking van dé namen van de toekomst.

In het charmante kerkje van Den Hoorn met zijn witte torentje verzorgen internationale musici een aantal avondconcerten georganiseerd door The International Holland Music Sessions. The International Holland Music Sessions is een van de belangrijkste festivals in de wereld voor de ondersteuning van buitengewoon internationaal toptalent in de klassieke muziek.Tijdens de concerten kan men genieten van internationale solisten met muzikale hoogtepunten uit het viool-, cello- en pianorepertoire.

De concerten zijn op maandag, de aanvang van de concerten is 20.15 uur, voor aanvang en na afloop is er gelegenheid om iets te drinken in het naastgelegen pand.

De jongste kamermuzieksensatie uit de Verenigde Staten

Verfrissende vertolking
Het Callisto Trio is de jongste kamermuzieksensatie uit de Verenigde Staten. In mei 2016 was het Callisto Trio het jongste ensemble ooit dat een medaille won bij Senior Division van de prestigieuze Fischoff National Chamber Music Competition. Het trio, dat al sinds 2011 samenspeelt maakte vooral indruk met hun verfrissende vertolking van meeslepend hedendaags werk van Charles Ives en Paul Schoenfield, maar ook hun doorleefde lezing van Dvořák mag er zijn.

Orkest in miniatuurformaat
Het pianotrio is naast het strijkkwartet misschien wel het voornaamste kamermuziekensemble dat sinds de klassieke tijd een grote rol speelt in de kamermuziek. De harmonieuze drie-eenheid van een melodie-instrument, een akkoordinstrument en een bas maakt het pianotrio tot een orkest in miniatuurformaat. Componisten als Dvořák, Ives en Schoenfield wisten die rijkdom volledig uit te buiten en schreven pianotrio’s die in de vertolking van het Callisto Trio garant staan voor een memorabele luisterervaring.

Programma:

Callisto Trio (Verenigde Staten van Amerika)
Geneva Lewis, viool
Annie Jacobs-Perkins, cello
Katelyn Vahala, piano

Paul Schoenfield: Cafe Music
- Allegro
- Rubato, Andante Moderato
- Presto

Charles Ives: Trio voor piano, viool en cello
- Moderato
- TSIAJ (‘This scherzo is a joke’), Presto
- Moderato con moto

Pauze

Antonín Dvořák Trio voor piano, viool en cello in e kl. t., opus 90
- Lento Maestoso – Allegro quasi doppio movimento
- Poco adagio – Vivace non troppo
- Vivace- Andante – Vivace non troppo – Allegretto
- Andante Moderato – Allegro scherzando – Quasi tempo di marcia
- Allegro
- Lento Maestoso