DEN HOORN - New Masters on Tour is méér dan een inspirerende internationale concertserie, het is ook hét podium voor de ontdekking van dé namen van de toekomst.

In het charmante kerkje van Den Hoorn met zijn witte torentje verzorgen internationale musici een aantal avondconcerten georganiseerd door The International Holland Music Sessions. The International Holland Music Sessions is een van de belangrijkste festivals in de wereld voor de ondersteuning van buitengewoon internationaal toptalent in de klassieke muziek. Tijdens de concerten kan men genieten van internationale solisten met muzikale hoogtepunten uit het viool-, cello- en pianorepertoire. De concerten zijn op maandag, de aanvang van de concerten is 20.15 uur, voor aanvang en na afloop is er gelegenheid om iets te drinken in het naastgelegen pand.

Jonge prijswinnaars op weg naar de top van de kamermuziek
Violiste Cosima Soulez Larivière en pianist Ingmar Lazar duiken diep in de culturele tradities van verschillende landen en bieden nu een muzikale reis met veel couleur locale.

Hoogste regionen
Hoezeer de musici in deze serie toptalenten zijn mag blijken uit het feit dat de Nederlands-Franse violiste Cosima Soulez Larivière afgelopen najaar de eerste Bartók World Competition won in Boedapest. Ze deelt het programma vandaag met de Franse pianist Ingmar Lazar die al hard op weg is tot de hoogste regionen van de kamermuziek door te dringen. Beide musici brengen een zeer gevarieerd programma met werken van Bach, Szymanowski, Ysaÿe, Ravel en Liszt.

Cultuur en tradities
Het concert is een heerlijke reis door verschillende culturen. Voor Cosima Soulez Larivière is dat ook de kracht van muziek. ‘Het is de voornaamste taak van een musicus om af te stemmen op de ziel en de geest van een componist en de cultuur en de tradities van het land waar hij vandaan komt’, zei ze na het winnen van de Bartók World Competition. Ook Lazar duikt diep in de culturele verschillen tussen Liszt en Ravel.

Programma:
Cosima Soulez Larivière, viool (Frankrijk/Nederland)
Natsumi Ohno, piano (Japan)
Johann Sebastian Bach/arr. Fox-Lefrichre: Toccata en fuga voor orgel in d kl. t., BWV 565
Eugène Ysaÿe: Poème élégique in d kl. t., opus 12
Karol Szymanowski: Sonate voor viool en piano in d kl. t., opus 9
- Allegro moderato
- Andantino tranquilo e dolce
- Finale: Allegro molto, quasi preso

pauze

Ingmar Lazar, piano (Frankrijk)
Maurice Ravel: Miroirs, I. Noctuelles, II. Oiseau tristes, III. Barque sur l’océan, IV. Alboarada del graciosa en V. La vallée des cloches
Franz Liszt: Mephistowals nr. 1