DEN HOORN - New Masters on Tour is méér dan een inspirerende internationale concertserie, het is ook hét podium voor de ontdekking van dé namen van de toekomst.

In het charmante kerkje van Den Hoorn met zijn witte torentje verzorgen internationale musici een aantal avondconcerten georganiseerd door The International Holland Music Sessions. The International Holland Music Sessions is een van de belangrijkste festivals in de wereld voor de ondersteuning van buitengewoon internationaal toptalent in de klassieke muziek.

Tijdens de concerten kan men genieten van internationale solisten met muzikale hoogtepunten uit het viool-, cello- en pianorepertoire.

De concerten zijn op maandag, de aanvang van de concerten is 20.15 uur, voor aanvang en na afloop is er gelegenheid om iets te drinken in het naastgelegen pand.

De romantiek en het elan van jonge topsolisten
Elan van de jeugd
Men zegt vaak dat een musicus voor het vertolken van de Romantische muziek een behoorlijke rijpheid moet hebben. Aan de andere kant vaart de romantische muziek wel bij het elan van de jeugd. En de Russische cellist Alexander Kovalev en zijn landgenoot Daniil Danilenko bieden veel elan. Vandaar dat het vuur raast door de werken van Beethoven, Myaskovski en Debussy die Kovalev speelt en dat Chopin onbevangener dan ooit klinkt bij Danilenko.

Visie, talent en ervaring
Alexander Kovalev en Daniil Danilenko zijn de beste jonge voorbeelden van het fantastische Russische opleidingssysteem. Technisch perfect, een grote achtergrondkennis en daarnaast nemen ze hun eigen visie, talent en inmiddels ook al ervaring mee. Danilenko schreef al diverse prestigieuze concoursen op zijn naam en Kovalev is internationaal al een gewild solist. Ieder op zijn eigen manier geven ze jeugdige kracht aan romantische meesterwerken.

Programma:
Alexander Kovalev, cello (Rusland)
Nikita Volov, piano (Rusland)

Ludwig van Beethoven: Sonate voor cello en piano in C gr. t., opus 102 nr. 2
- Andante – Allegro vivace
- Adagio con molto sentimento d’affetto
- Allegro – Allegro fugato

Nikolai Myaskovski: Sonate voor cello en piano in D gr. t., opus 12
- Adagio - Andante
- Allegro passionato

Claude Debussy: Sonate voor cello en piano in d kl. t.
- Lent, sostenuto e molto risoluto
- Sérénade: Modérément animé
- Final: Animé, léger et nerveux

Pauze
Daniil Danilenko, piano (Rusland)

Frédéric Chopin:
Ballade in g kl. t., opus 23
Nocturne in F gr. t., opus 15 nr. 1

Sonate in bes kl. t., opus 35
- Grave – Doppio movimento
- Scherzo
- Marche funèbre
- Finale: Presto

Kijk hier voor meer info en tickets.