TEXEL - Tijdens Koningsdag staat het hele eiland in het teken van gezellige festiviteiten. In elk dorp wordt feest gevierd:

Den Burg

In het centrum van Den Burg vindt de gezellige traditionele rommelmarkt plaats. In de middag wordt de Koningsparkty gehouden in de Wezentuin, met live muzie, hapjes en drankjes.

De Koog
De Koog kleurt tijdens Koningsdag oranje! Vanaf 13.00 uur staat het Dorpsplein in het teken van activiteiten voor kinderen. Er is een springkussen, er worden spelletjes gedaan en natuurlijk poffertjes en suikerspinnen gegeten. Om 13.00 uur gaan de kinderen geschminkt en met hun versierde fietsen, samen met de SOS-band een rondje door het dorp.Vanaf 14.00 gaat het Koningsrad van Fortuin van start met mooie prijzen, zoals een 3-gangen diner.Vanaf 15.00 uur is er live muziek van Gone to the Beach op het Toekomstplein.

Oosterend
In Oosterend worden er voor kinderen en volwassenen diverse activiteiten georganiseerd. Er is o.a. een vlooienmarkt en de jaarlijkse wedstrijd tompouce eten wordt georganiseerd.

Oudeschild
Ook in Oudeschild begint Koningsdag met een optocht, daarna worden er Oudhollandse spelletjes gedaan en is er een vrijmarkt.

De Cocksdorp
De Cocksdorp viert Koningsdag door het versieren van fietsen, een optocht door het dorp en een speurtocht.