TEXEL - Zaterdagavond 22 juni sloot Nielson de allereerste editie van het zonovergoten WAVES Festival muzikaal af op het strand bij Paal 17. In totaal hebben meer dan 12.000 mensen over vier dagen genoten van top- en amateursport op het water, strandactiviteiten, clinics en drie dagen met live optredens. Nielson verzorgde een heel sterk slotakkoord, gezien het uitbundige publiek in de tot de nok toe gevulde festivaltent

Muziek
Met de muzikale finale van Nielson op zaterdagavond is er een officieus einde gekomen aan het nieuwe Texelse sport- en muziekfestival. Tijdens dit festival traden ook The Dirty Daddies, RONDÉ, Wulf, La Pegatina, EUT, Splendid, Rilan & the Bombardiers, Jeangu Macrooy, Janieck en Kita Menari op.

Sport
Daarnaast is het sportieve programma van WAVES zaterdag ook afgerond. De 42ste Ronde om Texel kende meer deelnemers dan 2018 en de eerste editie van de 'WAVES Invitational Grand Prix' is gewonnen door de Fransman Thomas Goyard. Goyard was gemeten over 11 verschillende races, met afstand de beste foiling windsurfer. Thuisfavoriet en Festivaldirecteur Dorian van Rijsselberghe kwam als derde rond en eindigt overall op een vierde plaats

Trots
Festivaldirecteur Van Rijsselberghe zei: "Vier dagen lang een supersfeer, de tent vol tijdens de optredens, overdag een hartstikke mooi toernooi met vliegende surfboards. Alleen maar fun! Iedereen begrijpt dat ik heel erg van WAVES heb genoten. Als directeur, maar vooral als mijzelf, als Texelaar! Gisteravond met Nielson als afsluiter. De tent vol en alleen maar vrolijke mensen. Dan hebben we toch iets goed gedaan? En dat we als festival dan ook nog eens 6.500 EUR kunnen overmaken naar het Wereld Natuur Fonds, het WWF, is helemaal top!"

"Trots dat we het gewoon geflikt hebben! Trots op de hele organisatie van alle sport- en muziekonderdelen, trots op de samenwerking met de Ronde om Texel, alle deelnemers, vrijwilligers, trots op Texel, de Texelaars en natuurlijk alle bezoekers van het festival. De kop van WAVES is eraf, tot volgend jaar!"

Nagenieten van WAVES Festival kan op de social mediakanalen van WAVES en op www.wavesfestival.nl

Lees ook de blog van Festivaldirecteur Van Rijsselberghe op zijn eigen site: lifeofdorian.com