TEXEL - Vanwege de Week van de Biologie organiseert Ecomare op zaterdag 6 en zondag 7 oktober een aantal bijzondere activiteiten. De biologen van het centrum delen dit weekend hun kennis over de dieren van de zee en het wad!

Op beide weekenddagen staan er ’s middags aquaria met schelp- en andere bodemdieren in de tentoonstelling Waddenstad. De dieren kunnen onder de binoculair bekeken worden, maar ook in hun natuurlijke omgeving. Het is boeiend om te zien hoe een kokkel zich ingraaft in het zand en zijn voedsel filtert. Of hoe een zager eruit ziet wanneer je hem tien keer vergroot.

Op zaterdag 6 oktober om 14.30 uur neemt bioloog Pierre Bonnet de scalpel ter hand voor een anatomische les. Hij ontleedt een dode zeebaars en vertelt daarbij over de functie van de organen en over de verschillende aanpassingen aan het leven in het water. Deze activiteit vindt plaats in het veldcentrum, naast de ingang van Ecomare en is gratis voor bezoekers van Ecomare. Doordat Pierres handelingen geprojecteerd worden op een groot scherm, kan iedereen goed zien wat hij doet. Ook kinderen vinden dit heel erg interessant!