DE KOOG - Eigenlijk is het altijd Dierendag bij Ecomare, maar op 4 oktober wordt er toch een extra feestelijk tintje aan de dag gegeven. Er zijn verrassingen voor de dieren, knutselactiviteiten voor de bezoekers en het restaurant heeft een aangepast assortiment.

De dierverzorgers hebben voor de zeehonden haringen in emmers water ingevroren. Zo hebben ze ‘vis-ijsjes’ gemaakt. Her en der steekt een stuk staart of vin uit het blok ijs en terwijl het ijs langzaam smelt, komt meer vis tevoorschijn. Voor de zeehonden is het een uitdaging om de vissen te bemachtigen. De visijsjes worden tijdens de voerpresentaties om 11:30 en 15:30 uitgedeeld. Daarnaast krijgen de zeehonden op deze feestelijke dag behalve haring ook een aantal makrelen.

In het inloopatelier kunnen bezoekers vanaf 12:30 uur een fantasievogel stempelen op een katoenen tasje. Kunstenaar Maaike Ebbinge heeft zelfgemaakte stempels, die uitdagen tot het maken van een bijzondere creatie. Deze activiteit is ook voor volwassenen heel geschikt. Wie wil kan bovendien een pindasnoer rijgen.

Texelaars krijgen, met de gemeentelijke museumpas, gratis entree bij Ecomare. Voor (groot)ouders en verzorgers van basisschoolleerlingen is Dierendag een heel geschikte dag om na schooltijd met de Texelpas naar Ecomare te komen. Er is namelijk om 16 uur een poppenkastvoorstelling, speciaal voor deze leeftijdgroep. Bovendien is het inloopatelier tot 17 uur geopend, dus tijd genoeg om ook nog een fantasievogel te komen stempelen!

Wakker Dier heeft 4 oktober omgedoopt tot Eet Geen Dierendag. Ecomare doet hieraan mee: het restaurant heeft deze dag een vleesvrij en vernieuwend assortiment. Vegetarisch is lekker! Er zijn onder meer Marokkaanse soep, Japanse salade, frittata en vegetarische burgers verkrijgbaar.