TEXEL - Deze kerstvakantie bieden Museum Kaap Skil en Ecomare weer een hoop leuke activiteiten, de Oudheidkamer is extra geopend en bij mooi helder weer is een beklimming van de vuurtoren een aanrader. Genoeg te beleven bij de Texelse musea!

Verhalen, workshops en een nieuwe tentoonstelling

In het prachtig en sfeervol versierde Museum Kaap Skil is het goed toeven deze vakantie. Elke dag is er een andere inloopworkshop: van het maken van een bootje in een fles tot scheepspost schrijven. In het Museumcafé kun je een sleutelhanger of kerstkaart maken. De jutters vertellen regelmatig hun stoere en sterke verhalen en een gids neemt bezoekers mee door het oude dorpje Skil. De nieuwe tentoonstelling Schip in Zicht is absoluut een bezoek waard. Kom naar Oudeschild voor een leuk en interessant dagje uit!

Wintergasten
Ecomare zet de wintergasten in het zonnetje. Het natuurmuseum neemt dat zowel letterlijk als figuurlijk. De vogels die in de winter op het eiland zijn maar in de zomer elders broeden, worden wintergasten genoemd. Help ze de winter door en rijg een pindasnoer in het inloopatelier. Bij ‘Ontdek de wintergasten in het museum’ vertelt een medeweker over de vogels in de collectie. De zeehonden en vogels die in de winter in de opvang verblijven zijn de letterlijke wintergasten van het centrum, samen met de bezoekers die deze periode naar Ecomare komen. Door de ramen zie je de kleine grijze zeehondenpup Silver in de opvang; hij is heel aandoenlijk.

Openingstijden

De Oudheidkamer is op 23, 24, 27, 28 en 30 december geopend van 11-16 uur. Het kleine, knusse museum is gezellig in kerstsfeer. Bezoek ook de tentoonstelling over drie eeuwen huisartsengeneeskunde op Texel op de bovenverdieping. Ecomare, Museum Kaap Skil en de vuurtoren zijn elke dag geopend, behalve eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag. De activiteiten bij Ecomare en Museum Kaap Skil staan per dag in de agenda’s op respectievelijk ecomare.nl en kaapskil.nl.

Combikaart
Je hoeft niet te kiezen naar welk museum je gaat; bezoek ze allemaal! Dit kan met grote korting met de combikaart van Stichting Texels Museum. De combikaart is te koop bij Museum Kaap Skil, Ecomare en de vuurtoren.