DEN BURG - Proef de unieke eiland blues sfeer tijdens Texelblues! Dit jaar vindt van 11 tot en met 13 oktober de 32ste editie van dit festival plaats in Den Burg. Drie dagen met meer dan 30 nationale en internationale bluesartiesten op 13 locaties.

Bluesy eiland
Highlights van dit jaar zijn de optredens van gitaristen Erja Lyytinen uit Finland, Aynsley Lister uit Engeland en de Nederlandse Julian Sas Band. De Julian Sas Band geeft het afsluitende concert tijdens de ‘Texels Bier Blues Night’.

En verder
Optredens van onder andere Blackwater Roll Blues Band, Dede Priest & Johnny Clark Outlaws, Stef Paglia Trio, Bourbon Street Band, Tony Dowlers Hellhounds, Joost de Lange Band en Little Boogie Boy staan op het programma.

Ook overdag en in de vroege avond kunt u deelnemen aan allerlei blues activiteiten. Optredens, blues-diners en workshops. Bekijk hier het complete programma.

Nieuw: Texelblues Challenge
Wekelijks melden zich artiesten aan via de website van Texelblues om te mogen spelen op het festival. De organisatie heeft daarom de Texelblues Challenge bedacht. Vijf acts worden gekozen door een jury en uitgenodigd om op zaterdagmiddag 12 oktober mee te dingen naar de Texelblues Challenge Award. De winnaar speelt op de volgende editie als voorprogramma op het MainStage podium in Question Plaza.

Texelblues live volgen?
Via Blues Radio 501 en Radio Texel kunt u het festival volgen. Blues-DJ Rogier van Diesveld en Robbert Fossen presenteren live radio met veel muziek en interviews met de artiesten. Boek alvast uw verblijf tijdens Texelblues bij VVV Texel!