DEN HELDER - In de 1e Divisie zaalvoetbal hebben Zeemacht en Texel '94 dit seizoen dezelfde ambities. De Helderse formatie wil na de degradatie direct terug naar de Eredivsie terwijl de eilandbewoners die stap willen maken nadat men er al enkele malen net naast greep.

Op de eerste speeldag van dit seizoen troffen beide teams elkaar en maakten er direct een spektakelstuk van. Thuisploeg Zeemacht startte goed, nam een voorsprong, maar moest uiteindelijk de punten toch aan Texel laten. En waar het eindigde in 3-3 had dit ook net zo goed 8-8 kunnen zijn ware het niet dat er ook een glansrol was voor beide keepers Sander Rietveld (Zeemacht) en Alexander Smit (Texel'94) eveneens een hoofdrol opeisten.

Na een enerverende start waarin de kansen er waren, maar de doelpunten nog even uitbleven ging het aan het eind van de eerste helft los. Melvin Damsma, Adri Petronia en Timo Zwart vonden het net namens de Helderse formatie terwijl Jesper Arkenbout tussendoor een strafschop wist te benutten. Diezelfde Arkenbout bracht na de rust de spanning volledig terug na een snelle tegenaanval bij Helders balverlies. De Texelaars voelden dat er meer inzat en kregen dat ook toen Yorgo Helleman de stand vijf minuten voor tijd gelijk trok. De mooiste treffer van de avond moest toen echter nog komen want de magnifieke uithaal van Patryk Nieboer zorgde ervoor dat de punten mee naar Texel gingen.