EINDHOVEN - De zaalvoetballers van Texel '94 wisten hun overwinning van vorige week tegen Volendam geen goed vervolg te geven. FC Eindhoven herstelde zich daarentegen van een nederlaag op de eerste speeldag.

Vrijdagavond keken de eilandbewoners binnen tien minuten al tegen een achterstand van 3-0 aan door doelpunten van Dennis van den Eijnden, Bilal Achenteh en Ayoub Boukhari. Nogmaals Achenteh en Boukhari en Raphinha zorgden voor de overige treffers in de eerste helft voor de Eindhovenaren, terwijl Yorgo Helleman ondertussen voor de 5-1 had gezorgd.

Texel kwam in de tweede helft beter voor de dag en leek via doelpunten van Patrick Nieboer en Jesper Arkenbout terug te komen in de wedstrijd. Zakaria Amrani gooide de wedstrijd echter hoogstpersoonlijk in het slot: 8-3.