VOLENDAM - De zaalvoetballers van RKAV Volendam hebben de wrange smaak van de 10-0 nederlaag bij FCK De Hommel weggespoeld met een zege op Texel '94. De ploeg van trainer/coach Hjalmar Hoekema won met 2-0.

Verleden seizoen, in een competitie die vroegtijdig beëindigd werd kregen de Volendammers tegen de eilandbewoners liefst negen treffers om de oren. Men had dus nog een appeltje te schillen en liet dat ook blijken. De thuisploeg was de betere en lieten de gasten van coach Martijn de Veij er niet door komen. Zelf kwam men in de dertiende minuut op voorsprong door een flinke uithaal van Robin Kwakman. Die score had hoger uit kunnen vallen, maar Frank Boogaard raakte de paal en Jack Steur de lat.

Halverwege de tweede helft viel de beslissing door Danny "Pier" Tol na een prima combinatie met Boogaard. De Hoekema-equipe kon hierna het duel gecontroleerd uitspelen en zo de eerste driepunter van het seizoen bijschrijven.