WIERINGEN - Een samenvatting van trainer Martin Koorn:

“Vandaag was ons spel niet het beste van het seizoen maar er werd veel strijd geleverd en creëerden we in de eerste helft een aantal goede kansen. Op 0-1 kwamen we door een goede goal van Sander De Haan. Lang konden we daar niet van genieten, want nog geen minuut later, geven we dat te eenvoudig weer weg: 1-1 Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwamen we vanuit een counter weer op voorsprong. Yorgo Helleman werd door Rick Bijpost weggestuurd, waarna Helleman feilloos de inkomende De Haan wist te bedienen: 1-2 We leken toen de overwinning naar ons toe te trekken, maar een na een binnengeschoten vrije trap keken we helaas weer tegen een gelijke stand aan. Op dat moment ging het spel beide kanten op en een goal kon aan beide kanten vallen. Maar vanaf dat moment drukte de scheidsrechter een zeer negatieve stempel op de wedstrijd. Succes kreeg een penalty toebedeeld omdat Sander De Haan in het eigen zestienmetergebied de bal veroverde, maar de tegenstander daarbij ook geraakt werd. Het was gewoon een duel om de bal, waar echt geen enkele leidsman een strafschop voor zou geven. Deze man deed het koeltjes en wuifde alles en iedereen weg. De penalty werd gepakt door Eddy Witte, maar in de rebound schoot dezelfde speler hem binnen: 2-3. Dit was zo onterecht en helemaal omdat wij enkele minuten daarna ook nog twee situaties krijgen waarbij Bart-Jan Grisnigt en Perry Koorn in het strafschopgebied naar de grond werden getrokken. Maar daar was volgens deze scheidsrechter niets aan de hand… In de slotminuten krijgen we nog een 1 op 1 kans met Sander De Haan. De bal werd gespeeld op de buitenspel staande Daan Eelman maar Daan bleef er verstandig van af, waardoor er naar moderne maatstaven gewoon door gevoetbald kan worden. Vervolgens beland de bal in diezelfde pass via een speler van Succes bij de vrij komende De Haan, maar dit werd vervolgens toch afgekeurd door de scheidsrechter vanwege buitenspel. Hoe dan vroeg iedereen zich af? Nadat Sander vervolgens verbouwereerd verhaal (met nette bewoordingen) ging halen, kreeg hij een directe rode kaart gepresenteerd. Dat vond ik echt weerzinwekkend, waarop ik ook persoonlijk op de man ben afgestapt. Vervolgens deelde de dolende leidsman nog een paar gele prenten uit vanwege commentaar op de leiding of iets dergelijks. Dat is puur een zwaktebod op zijn eigen falen. Echt, ongelofelijk hoe we vanmiddag zijn benadeeld door deze man. Ik weet dat het niet goed is om over de scheidsrechter te beginnen, maar zoiets weerzinwekkends met de arbitrage heb ik nog nooit meegemaakt.”

Volgende week speelt De Koog thuis tegen DWOW uit Wieringerwerf. Aanvang: 14:00 uur