TEXEL - Tweevoudig Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe staat na de eerste dag van het EK windsurfen op de vijfde plaats in het klassement. De Texelaar vaart op de openingsdag in Palma de Mallorca naar een achtste, elfde en eerste plaats. Van Rijsselberghe's trainingsmaat Badloe staat voorlopig elfde.

Van Rijsselberghe kent roestige eerste dag maar wint
Van Rijsselberghe: "Het was een mooie eerste dag met goede omstandigheden. Ik was nog een beetje roestig, heb zelfs nog even gezwommen. Maar met de winst in die laatste race sluit ik vandaag lekker af. Op naar morgen!"

EK voor Van Rijsselberghe geen piek evenement
Van Rijsselberghe liet voorafgaand aan het toernooi weten niet al te hoge verwachtingen van zichzelf te hebben. Van Rijsselberghe: “Palma wordt mijn eerste echte wedstrijd van het jaar. Ik kijk er naar uit en voel me hier goed. Ik zie het EK echt als een stap in de opbouw van mijn seizoen. We willen gewoon weer lekker wedstrijdjes varen, goede starts, goede up-winds en plaatsen pakken. Hier wil ik een lekker gevoel krijgen, dat is belangrijk zo aan het begin van het jaar. Het WK in september, dat is waar het uiteindelijk allemaal omdraait dit seizoen, daar moet ik presteren.”

Zijn goede start brengt daar geen verandering zo liet de wereldkampioen vandaag na afloop van de eerste dag weten. Van Rijsselberghe: "Nee hoor het doel voor deze week blijft hetzelfde, gewoon zorgen dat we lekker rond de baan komen. We blijven het van dag tot dag benaderen. Ik ben niet bezig met het klassement."

Klassement na dag 1
1. Benedetti - ITA - 7 punten.
2. Di Tomassi - ITA - 11 punten.
3. Bourgeois - FRA - 13 punten.
4. Le Cog - FRA - 17 punten.
5. Van Rijsselberghe - NED - 20 punten.

11. Badloe - NED - 26 punten.
28. Hoekstra - NED - 48 punten.

Let op: dit betreft de stand in het open klassement.Voor alle uitslagen zie: http://2019rsxeuropeans.sailti.com/en/default/races/race-resultsall

T/m vrijdag 12 april varen de windsurfers fleetraces (3 per dag). Op zaterdag staat de afsluitende medalrace met de top 10 gepland.