SORRENTO - Na afloop van de practice race maandag was de sfeer in het Nederlandse team goed. Zowel Van Rijsselberghe als Badloe probeerde de tijd op het water op de laatste dag voorafgaand aan het WK te beperken. Beide mannen verlieten iets na drieën lokale tijd synchroon het strand van Sorrento Beach. Om na een klein halfuurtje, binnen 30 seconde van elkaar, als eerste van alle windsurfers weer terug te keren op de kant. In het kielzog gevolgd door de derde van de vier aanwezige Nederlanders: Sil Hoekstra.

Van Rijsselberghe: "Deze laatste dag draait het erom dat je nog even snel alles checkt, een paar korte sprintjes op het water trekt, een proef startje en dan weer snel terug naar de kant. Op zo'n laatste dag win je niks meer, het werk zit in de dagen, weken en maanden hieraan voorafgaand. Kiran en ik waren lekker efficiënt vandaag, alleen Sil was efficiënter die is geloof ik nog korter buiten geweest maar dat kwam volgens mij omdat die nog stickers aan het plakken was."

Coach McIntosh we hebben een unieke situatie
Coach Aaron McIntosh, die beide mannen onder zijn hoede heeft, liet zich ook vandaag niet tot een voorspelling wagen over wie deze titanenstrijd om het Olympische ticket gaat beslissen. McIntosh: "De mannen zijn er klaar voor. We hebben een goede voorbereiding gehad en de mannen zijn fit. Er zijn geen excuses meer en al waren die er wel dan tellen ze straks niet. Daar is geen ruimte voor. Het wordt voor allebei superzwaar, dat staat vast. Dorian moet de wereldkampioen (Kiran red.) verslaan en Kiran moet de olympisch kampioen (Dorian red.) verslaan om naar Tokyo te gaan. Voor mij blijft dit een unieke situatie met een prachtig verhaal over vriendschap door sport. Over presteren door elkaar beter te maken en te werken vanuit het delen van kennis. En zelfs nu blijven de jongens dat doen en blijft het ook vooral leuk. Natuurlijk voel je dat de energie stijgt maar dat moet ook." Of één van zijn mannen aan het eind van de week weer wereldkampioen is, zoals in de afgelopen twee jaar het geval was met Van Rijsselberghe in 2018 en Badloe in 2019, staat voor de Nieuw-Zeelander nog niet vast. McIntosh: "Ik ga niet zeggen dat één van de twee aan het einde van de week de wereldkampioen zal zijn. Deze week gaat over zoveel meer. Ze zullen er absoluut voor racen dus het kan zo zijn maar het hoeft niet. Het kan zomaar ook iemand anders worden." Van Rijsselberghe: "Alles is inmiddels de afgelopen maanden, weken en dagen wel gezegd. We weten wat we moeten doen. Laten we maar beginnen."

Van Rijsselberghe en Badloe dinsdag niet tegelijk in actie
Van Rijsselberghe en Badloe zullen dinsdag niet in dezelfde vloot varen. Het deelnemersveld is voor de eerste races verdeeld over twee velden: Yellow met daarin oa. Kiran Badloe en Blue met daarin oa. Dorian van Rijsselberghe. De eerste starts staan gepland vanaf 14.00 uur lokale tijd. Het tijdsverschil tussen Sorrento, Australië en Nederland is plus 10 uur.

Uitslagen verschijnen vanaf dinsdag op: http://www.rsxclass.org/worlds2020/results/men/.

Daarnaast houden we je ook tijdens het WK via lifeofdorian.com zo goed mogelijk op de hoogte.