BOOM/ANTWERPEN - De Texelse veldrijdster Denise Betsema reed dit weekend wedstrijden in Boom en Antwerpen. Zaterdag pakte zij een tweede plaats in de Superprestige-rit gevolgd door een vierde plaats op zondag in de strijd om de Wereldbeker.


Het was Aniek van Alphen die de vierde Superprestige-wedstrijd van het seizoen won.De Brabantse (23) klopte Denise Betsema, op de meet in Boom die daardoor Ceylin Alvarado in de SP-stand verdrong van de eerste plaats. Shirin van Anrooij zorgde met een derde plaats voor een compleet Oranje-podium.

In Antwerpen heersen de jonkies. Fem van Empel boekte haar vijfde WB-zege. Naast de 20-jarige Brabantse stonden op het podium de even oude Puck Pieterse (tweede) en Shirin van Anrooij. Pieterse en Van Empel pakten direct de kop. Daarachter reed Van Anrooij net als een dag eerder naar de derde plaats. Denise Betsema werd opgehouden en kon de sprong daarna niet meer maken. In het klassement heeft Van Empel een straatlengte voorsprong op de concurrentie waarvan Betsema vierde staat.