SCHAGEN – Texel’94 is nog één wedstrijd verwijderd van promotie naar de Eredivisie. De ploeg uit Den Burg wist na het gelijkspel van vorige week het karwei op bezoek bij Scagha’66 af te maken, 2-4.

Na het gelijkspel op het eiland moest de ploeg uit Den Burg het in het uitduel zien af te maken tegen Scagha’66, dat in het reguliere seizoen op de vierde plaats was geëindigd.

De vele toeschouwers die op het duel tussen beide eerstedivisionisten waren afgekomen zagen een redelijk gelijkwaardige eerste helft waarbij Texel’94 na twee minuten het eerst gevaar stichtte, maar net naast mikte. Met een bal van Jesper List die op de onderkant van de lat eindigde waren de gasten twee minuten voor rust nogmaals dichtbij de openingstreffer, maar het was Scagha’66 dat de ban wist te breken. Uit een corner schoot Mike Julsing zijn ploeg op 1-0.

Bepalend
Uiteindelijk bleken vijf minuten bepalend voor Texel. Een raak afstandsschot van Ralph Slik bleek het begin van de bepalende periode waarin het ‘erop en erover’ was voor Texel. Via Ruben Duinker en Jesper List ging de ploeg vier minuten later immers aan de leiding. Nadat Stijn Buik tweemaal op de sterk keepende Alexander Smit stuitte leek Ralph Slik met de 1-4 het duel te beslissen. Buik schoot met de 2-4 echter weer wat hoog terug in de Groeneweghal. In het slotoffensief, waarin Mike Julsing als vijfde veldspeler speelde, waren er voldoende kansen en werd er nog een bal van de lijn gehaald. De aansluitingstreffer bleef echter uit.

Texel’94 vierde feest in de wetenschap dat het karwei volgend weekend kan worden afgemaakt. In Volendam wacht een confrontatie met Eredivisionist White Stones met als inzet een plek op het hoogste zaalvoetbalniveau.

Scagha’66 – Texel’94 2-4 (1-0)
19. Mike Julsing 1-0
23. Ralph Slik 1-1
25. Ruben Duinker 1-2
27. Jesper List 1-3
30. Ralph Slik 1-4
31. Stijn Buik 2-4