DEN BURG – Sportief feliciteerde de spelers en staf van Texel’94 tegenstander Kleine Sluis. De Eilanders slaagden er niet in om de opponent van de titel te houden, 0-5.

In Den Burg moesten er nog 45 minuten worden gespeeld. Eerder werd het duel vanwege een sterfgeval volkomen terecht gestaakt. Dat gebeurde toen bij een 0-2 tussenstand. Kleine Sluis, dat met twee bussen naar Texel was afgereisd, moest die voorsprong over de streep trekken om zich tot kampioen te kronen. Texel’94 is al gedegradeerd waardoor het vrijuit kan spelen.

Drie keer juichen
De gastheer slaagde er echter niet in om het feestje van Kleine Sluis te verpesten. Na een minuut stilte wegens het overlijden van de supporter toen het duel werd gestaakt begonnen de bezoekers fel en maakte zo duidelijk dat het de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot wilde gooien. Dat kwam na een kwartier toen een voorzet werd binnen gekopt. Drie minuten later was Kleine Sluis, door twee rake kopballen, uitgelopen naar een ruime 0-5 voorsprong. Het was het droomscenario voor Kleine Sluis dat zo glansrijk kampioen werd. Waar het de felicitaties van Texel met een grote glimlach in ontvangst nam.

Voor Texel’94 staan er, na het komende vrije weekend, nog drie wedstrijden op het programma. De ploeg van trainer/coach Marcel Ris neemt het nog op tegen De Blokkers en Hauwert’65, alvorens het seizoen wordt afgesloten met een thuisduel tegen Hollandia T.

Texel’94 – Kleine Sluis 0-5 (0-2)
15. 0-1 Billy Ray Zwart
30. 0-2 Jeroen Woutering
61. 0-3 Billy Ray Zwart
63. 0-4 Geert Weel
64. 0-5 Jord van de Pol

Texel ’94: Coot; Van Zuylen, Van Heerwarden, Kiltz; Bagchus, Arkenbout, Wit (Eelman/80), Arends; Nieboer (Van der Struis/73), Griffioen en Röpke.

Kleine Sluis: Groot, Vledder, Bart Weel, Cees Jan Geerligs, De Bock; Van de Pol, Mark Geerligs, Borst (Woutering/83), Jansen (Kwast/80); Zwart (Van der Eng/80) en Geert Weel.