TEXEL - Zondagmiddag was de uitwedstrijd van Hugo Boys op Texel bij Texel’94. Met heerlijk zomers weer maar Hugo Boys kon niet de punten meenemen van het eiland.

Zeker in de eerste helft en zeker het eerste kwartier was het dat Hugo Boys al een doelpunt had moeten maken. Giel Borst een goede kans en Bob de Wit twee keer waarbij Bob de Wit een keer 1 op 1 met de keeper waarbij Giel Borst in de rebound over schoot. Hugo Boys had een licht overwicht en zo zorgde Bo Groen ervoor dat Jeffrey de Cocq van Delwijnen een vrije schot kans kreeg alleen te zacht in schoot. Na ruim een half uur krijgt Hugo Boys op rechts een vrije trap. Jeffrey de Cocq van del wijnen schiet de bal op het hoofd van Bob de Wit. Bob kopt de bal goed door voor de voeten van Bart van de Burg die goed afrond 0-1. In de 44e minuut stuurt Giel Borst Bo Groen goed weg en kan alleen op de keeper aflopen. Maar Bo Groen krijgt de bal niet langs of over de keeper. Hierna net voor rust moet Nick Beers zich nog een keer goed uitstrekken om de 0-1 vast te houden tot na rust.

Na de rust zagen we een heel ander Texel’94. De koploper had een flinke preek gekregen in de kleedkamer. Waar Hugo Boys de eerste helft licht overwicht had was het nu aan Texel’94. Over links kwam Texel door en de speler wilde de bal met rechts voor geven maar krulde de bal zo het doel in 1-1. Even later slordig bal verlies op het middenveld en Texel kwam er snel doorheen en schoot de bal goed binnen 2-1. Nog geen 5 minuten later kwamen ze er makkelijk over rechts doorheen en dit was de 3-1. Nu hielp de scheidsrechter ook om, een speler die tegen Thomas Kunst opliep, een penalty te geven 4-1. Hierna had Nick Beers nog een paar goede reddingen om erger te voorkomen.