DEN BURG - De zaalvoetballers van Texel '94 hebben zaterdag hun tweede zege van het seizoen behaald door het favoriete FCK de Hommel te verslaan. In een doelpuntrijk duel werd het maar liefst 9-6 voor de eilandbewoners mede dankzij vier treffers van Pieter-Jan Eelman.

De Brabantse ploeg kwam hiermee van een koude kermis thuis want voortdurend probeerden zij te vertragen en het spel van de Texelaars te ontregelen. De thuisploeg was echter gretig, speelde in een hoog tempo en was geenszins van plan zich te laten manipuleren door een tegenstander.

Een van de smaakmakers was Pieter-Jan Eelman die direct de eerste twee treffers voor zijn rekening nam. Yorgo Helleman, die al een paar kansen om zeep had geholpen deed er voor de rust een derde treffer bij en omdat FCK De Hommel twee keer scoorde ging men met 3-2 rusten.

Na de rust kwamen de Brabanders twee keer op gelijke hoogte nadat Arends voor de 4-3 had gezorgd, maar uiteindelijk liep de thuisploeg uit. Nog twee treffers van zowel Eelman als Helleman en een goal van Koning bepaalden de eindstand op 9-6.