DEN BURG - Koploper Texel '94 heeft vrijdagavond een klinkende zege behaald op subtopper Excelsior '31. De ploeg van coach Martijn de Veij was met name na rust op schot en zegevierde met 9-3.

Door dit resultaat hebben de eilandbewoners nu een voorsprong van drie punten op directe concurrenten Leekster Eagles en Zeemacht. De Texelaars kwamen in eigen huis weliswaar op achterstand, maar hadden dit al voor de rust vlot getrokken (3-1). In de tweede helft scoorde men er vervolgens lustig op los. Jesper List was goed voor drie treffers terwijl Pieter Jan Eelman, Yorgo Helleman en Lesley Koning ieder voor twee treffers wisten te zorgen met een 9-3 eindstand tot gevolg.

Komende vrijdag 24 januari staat er een topper voor de Texelse zaalvoetballers op het programma als men het Helderse Zeemacht ontvangt. De derby begint om 20.45 uur in Den Burg.