DEN BURG - Hoewel de zege pas laat tot stand kwam heeft FC Den Helder een terechte overwinning geboekt op bezoek bij Texel`94. De ploeg van trainer Ben de Visser won met 1-2 aan de `overkant`.

Met negen uit drie kent de Helderse ploeg zo een voortvarende start na de degradatie van afgelopen seizoen al kwam het op Texel na acht minuten wel op achterstand toen Arwin van den Berg keeper Jelmer Philip wist te passeren. Halverwege de eerste helft was het Tom van Zandwijk die met een magistraal afstandsschot voor de gelijkmaker tekende. Ondanks het vroege uitvallen van Max Snippe, die werd vervangen door Aron swart, waren de gasten in het vervolg de bovenliggende partij.

Mat name Kenny Gerssen kreeg een aantal goede kansen, maar had zondagmiddag het vizier niet op scherp staan. Uiteindelijk kwam de terechte zege toch tot stand toen een corner van Bas van Steinvoorn door Aron Swart tegen de touwen werd gekopt.

FC Den Helder ontvangt komende zondag Spirit'30. Texel '94, dat op drie punten blijft staan, gaat op dezelfde dag op bezoek bij SV Enkhuizen.