TEXEL - Het Speedweekend wat het afgelopen weekend plaats vond op de autocrossbaan van Texel is een groot succes gebleken. Met zowel op zaterdag als op zondag volgepakte tribunes onder stralende weersomstandigheden konden de toeschouwers genieten van autocross op z'n best in diverse categorieën.

Hoewel het vooraf nog even twijfelachtig werd of het door MAB-Club Texel georganiseerde evenement plaats kon vinden vanwege de aanhoudende droogte. Met opgepompt water werd de baan echter goed nat gehouden en kon men zaterdag onder grote publieke belangstelling van start gaan.

Uiteraard waren de Stockcars F1 weer het paradepaardje van het Speedweekend, maar vele toeschouwers kwamen ook af op de Vrije Standaard en de Rodeo. In deze drie categorieën reden behalve veel eilanders ook coureurs mee uit de rest van Nederland en zelfs uit Engeland. Daarnaast was er voor het lokale talent nog een wedstrijd voor junioren, en mocht de auto nou echt niet meer door de APK komen dan kon deze nog altijd ingeschreven worden voor de Bangerstox wat voor het publiek eveneens een hoop spektakel opleverde.

Na al een zeer succesvolle zaterdag bleek de finaledag op zondag helemaal vol met spektakel te zitten, en na meer dan 40 heats kon men zich aan het eind van de dag opmaken voor de finales. In de Stockcars ging de winst in de finale rit naar Pieter van der Iest uit Harkema maar die kon daarmee in het eindklassement thuisrijder Erwin Goënga uit de Cocksdorp, die in de voorgaande heats voldoende punten had verzameld, niet meer bedreigen.

In de Vrije Standaard was het tot de laatste ronde spannend maar ging de eindwinst naar Ruud Betsema uit Den Burg die Laurens Slik net voor bleef. In de Rodeo ging de winst naar Bas Berkhout uit Andijk die een sterk weekend bekroonde met een 1e plaats in de finale.

Bij de junioren werd Senne Houwing (De Cocksdorp) de kampioen en de winst bij de Bangerstox ging naar Michel Heidbuurt (Oudeschild)

UITSLAGEN SPEEDWEEKEND 2018

STOCKCARS F1
1. Erwin Goënga (De Cocksdorp)
2. Pieter van der Iest (Harkema)
3. Barry Boersen (Oudeschid)

VRIJE STANDAARD
1. Ruud Betsema (Den Burg)
2. Laurens Slik (De Waal)
3. Arnold van der Veen (Eelderwolde)

RODEO
1. Bas Berkhout (Andijk)
2. Ricardo de Wit (Wieringerwerf)
3. Dave Gieles (Oudeschild)

JUNIOREN
1. Senne Houwing (De Cocksdorp)
2. Robin Dogger (Den Burg)
3. Ivan Leijstra (Den Burg)

BANGERSTOX
1. Michel Heidbuurt (Oudeschild)
2. Dave Sessink (Den Burg)
3. Fedor van Elk (Den Burg)

Kijk hier voor alle uitslagen.

Foto's: DP Sportfotografie