TEXEL - Het is inmiddels een traditie: de snertloop van de Texelrunners door De Slufter. Dit jaar is het hardloopevenement op zaterdag 19 januari. Een sportieve uitdaging in een van de mooiste natuurgebieden van Texel met erwtensoep na afloop en de opbrengst voor een goed doel. Deelnemers lopen, in hun eigen tempo, 7, 11 of 16 km. De kortste route van 7 km kan ook wandelend afgelegd worden. De inschrijvingskosten van € 10,- worden verdeeld over de Roparun en Stichting Support Rob.

Inschrijven voor de snertloop kan op 19 januari vanaf 14:30 uur in het Sluftercafé. Er worden vervolgens groepen gevormd met gidslopers. Er zijn gidslopers voor alle afstanden en voor verschillende tempo’s. De groep die 16 km loopt en de groep die 7 km wandelt vertrekken als eerste om 15:00 uur. Groepen die korter lopen gaan later van start, zodat iedereen ongeveer gelijk finisht. Met een warme kom erwtensoep wordt het evenement gezamenlijk afgesloten. Voor vegetariërs is er een vleesloze variant.

De Texelrunners hopen op veel deelnemers aan deze mooie hardlooptocht. De helft van de opbrengst gaat naar de Roparun en wordt besteed aan gezinnen die door kanker getroffen zijn. De andere helft gaat naar de Stichting Support Rob.