DEN BURG - In de onderste regionen van de derde klasse A heeft SEW de strohalm om directe degradatie te kunnen ontlopen weten te pakken. Op bezoek bij hekkensluiter Texel '94 won de ploeg van trainer Jeroen Slaager met het kleinst mogelijke verschil (0-1) waardoor de eilandbewoners afdalen naar de vierde klasse.


Alleen een regelrecht wonder kan Texel '94 nog redden, maar zelfs daar gelooft trainer Mark Pauli, en inmiddels het hele eiland niet meer in. Voor de thuisploeg telde alleen de winst, maar het was SEW dat de beste kansen kreeg, al miste ook de thuisploeg een goede kans voor open doel. Doordat ook de gasten uit Nibbixwoud het vizier niet op scherp hadden leek het duel op een doelpuntloze remise te eindigen, maar daar dacht Jeffrey Keizer anders over en hij tekende tien minuten voor tijd voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Waar Texel '94 degradatie niet meer kan ontlopen, daar heeft SEW nog twee wedstrijden in de competitie te gaan om zich vervolgens via de nacompetitie te redden. De eerste daarvan is komende maandag, tweede pinksterdag, in eigen huis tegen directe concurrent Spirit '30.