MEDEMBLIK - De Koog heeft in de uitwedstrijd tegen Medemblik een gigantische domper geboekt. In Medemblik werd het 8-0 voor de thuisploeg.

In de eerste helft had De Koog een aantal goede kansen om de score te openen. Met twee keer een één op één van Yorgo Helleman en Alex daalder waren de eilanders dichtbij een doelpunt. Medemblik daarentegen, dat speelde met een handig middenveld, was ook enkele keren gevaarlijk in de buurt van keeper Eddy Witte. De thuisploeg kwam na een goed halfuur spelen op voorsprong. Uit een voorzet kopte een speler van Medemblik tegendraads in en kon de gestrekte goalie van De Koog geen redding brengen: 1:0

De Koog liet de kop niet hangen en ging met goed veldspel op zoek naar de gelijkmaker. Hoewel er daartoe diverse kansen waren, kwam die er niet.

Na de thee begon De Koog wederom sterk, maar moest het wel een tweede tegentreffer slikken: 2-0. Ondanks de achterstand bleven de Texelaars in deze fase knokken voor een goed resultaat.

Na een charge op Alex Daalder in de 59e minuut, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Sander de Haan nam hem vervolgens, maar een uitstekende redding van de keeper van de thuisploeg, hield Medemblik op een 2-0 voorsprong.

Na deze misser van De Haan leek er iets te knakken bij de Koog. Het had namelijk met deze penalty terug in de wedstrijd kunnen komen, maar dat gebeurde niet. Toen ook een later de 3-0 binnen vloog lieten een aantal spelers van De Koog hun koppies hangen, waardoor het voor Medemblik een koud kunstje was om de ene aanval na de andere op te zetten. Het elftal van De Koog doolde naar het eind van de wedstrijd. De tegendoelpunten volgde elkaar vanaf dat moment in een rap tempo op. Binnen twintig minuten werd er zelfs 5 keer gescoord. Daarmee kwam de eindstand op 8-0.

Trainer Martin Koorn: "In de eerste helft spelen we op een paar kleine dingetjes na een prima partij tegen een goede tegenstander. Dat hoop je in de tweede helft dan terug te zien. In het begin van de tweede helft deden we dat ook, maar na die gemiste penalty laten we het op inzet gewoon collectief af weten. Dat we met deze grote cijfers op onze klote krijgen is puur een mentaliteitsprobleem waar we mee aan de gang moeten, want dit kan echt niet."

Volgende week, 10 februari speelt De Koog thuis tegen Flevo. Aanvang: 14:00 uur