NOORDKOP - De Rabo AZ Foodtour gaat weer beginnen. Dit jaar doen vijftig schoolklassen mee aan het interactieve lesprogramma voor groep 7 en 8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staat. Er is hard gewerkt om het programma geheel corona-proof aan te kunnen bieden, en met succes. De Rabo AZ Foodtour wordt op maandag 8 maart afgetrapt.

Negen lessen
Tijdens de Rabo AZ Foodtour duiken leerlingen in thema’s als gezond eten, voedselverspilling, etiketten lezen en sportvoeding. In negen online lessen presenteren AZ-spelers, -trainers en voedingsdeskundigen de verschillende thema’s aan de klas.

Jonge vloggers
Na iedere les voeren de leerlingen opdrachten uit, die zij vastleggen in vlogs. Tijdens het maken daarvan krijgen ze hulp van niemand minder dan AZ-vlogger Timo Verbruggen. De tien klassen met de beste vlogs maken kans op een Foodclinic bij AZ. De leerlingen met de allerbeste vlog winnen de ultieme hoofdprijs: het bijwonen van een wedstrijd van AZ.

Een nieuw jasje
In de week van 8 maart starten alle deelnemende klassen met de Rabo AZ Foodtour. Deze editie is het lesprogramma in een nieuw jasje gestoken; andere AZ-spelers en nieuwe vlogopdrachten. Ron Vlaar, Pantelis Hatzidiakos en Bruno Martins Indi nemen de leerlingen mee door het lesprogramma van het project en voeren opdrachten uit die bij de verschillende thema’s horen. Daarnaast brengen de AZ’ers halverwege het project een digitaal bezoek aan de klassen voor nog één laatste peptalk.

Unieke samenwerking
Vijf Noord-Hollandse Rabobanken ontwikkelden de Rabo AZ Foodtour samen met AZ en Greenport Noord-Holland Noord. Begin 2019 sloten de zes gemeenten van JOGG-regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich aan. De Rabo AZ Foodtour is een vervolg op het succesvolle lesprogramma ‘Rabo AZ Voetbaltoer’ waar tussen 2012 en 2018 circa 15.000 kinderen van groep 7/8 in NoordHolland aan deelnamen.

Wil je meer weten over de Rabo AZ Foodtour? Neem dan een kijkje op de website www.raboazfoodtour.nl.

Onderschrift foto:
AZ-vlogger Timo Verbruggen met Pantelis Hadzidiakos voor de opnames van de Rabo AZ Foodtour.