TEXEL - Het stormachtige weer was al een kleine voorbode van het grotere onheil dat deze zondagochtend over De Koog 2 heen zou kruipen. Met een groot personeel probleem tijdens uitwedstrijden - enkele spelers melden zich alleen tijdens thuiswedstrijden - reisde het gezelligste vlaggenschip van De Koog af naar Waarland.

De Kogers wisten in het eerste deel van de wedstrijd nog kranig weerstand te bieden tegen de losgeslagen Waarlanders, maar op een gegeven moment was er geen houden meer aan. Met meerdere half-geblesseerden in het veld en good old Kets 'Arnold' Kaercher als doelverdediger, was het geen eerlijke strijd. De mannen uit de badplaats werden afgedroogd en moesten voor rust al genoegen nemen met maarliefst vier tegentreffers. Toch had De Koog regelmatig voor het doel van de tegenstander weten te verschijnen. Enkele gevaarlijke momenten ten spijt, de kansen werden echter niet verzilverd.

Na rust kwamen de Kogers beter uit de startblokken en dit resulteerde meteen in een treffer. Steijn Brouwer ging langs de zijlijn goed door en wist de bal tussen de verdedigers door de frommelen. De auditie 'één op één' bij de keeper wist hij glansrijk te voltooien en de 4-1 was een feit. Hierna leek de 4-2 ook nog lang in de lucht te hangen, maar deze bleef uit. Door slordigheden en de moed die bij velen al lang in de schoenen was gezonken, werd de score aan andere zijde nog wel verhoogd. Met 7-1 op het scorebord konden De Kogers nog enigszins opgelucht van het veld lopen.