TEXEL - Dat zijn winst in de regen in Kerpen geen toevalstreffer was, bewees Jordy Westerlaken zondag in Berghem. De negentienjarige rijder uit Den Burg won in opnieuw natte omstandigheden ook de tweede ronde van de Winter Cup-competitie in de Senioren-klasse. Hij kreeg na afloop dan ook een beker voor de dagoverwinning én een beker voor de eindzege.

“Ik ben hier zeker blij mee. Ik heb mijn doel bereikt”, zei een opgetogen Jordy na afloop van de prijsuitreiking. “Het was een topdag, op de prefinale na dan. Tijdens de start deed de motor het niet goed, waardoor ik vijf plaatsen terugviel. Daarna deed-ie het gelukkig naar behoren. Wat de oorzaak was, weten we niet zeker, maar we vermoeden dat het kwam door een probleem met een bougie. Ik zat tijdens de race al te rekenen hoe het in de finale moest lopen om nog de eerste plek in de eindstand te veroveren.”

De snelste man van Texel werd uiteindelijk nog vierde in de prefinale en dat betekende dat hij in de finale derde moest worden om winterkampioen te worden. Wetende dat hij snel in de regen is, was Jordy geenszins van plan het wat rustiger aan te doen om zich te verzekeren van die derde plaats. Hij ging er als een speer vandoor, pakte in een ommezien de koppositie en bouwde gestaag aan zijn voorsprong. “Toen ik op kop lag, had ik geen last meer van spray. Dat maakte een groot verschil.”

Uiteindelijk kwam hij met een indrukwekkende voorsprong van twaalf seconden op de nummer twee als winnaar over de finish. “Ik voel me fijn in de regen”, probeerde de talentvolle Noord-Hollander zijn eclatante overwinning te verklaren. “Misschien komt dat doordat ik vroeger toen ik klein was altijd op slicks in de regen reed. En in de regen is mijn lengte een voordeel.”

Nu had hij dan de kampioensbeker in zijn handen. En die kwam toch wel ietwat onverwacht in de traditioneel zeer sterk bezette Senioren-klasse. “Ik had gehoopt op een plek in de top drie. Maar toen mijn uitslag in Kerpen zo veelbelovend was voor de tweede ronde van de Winter Cup, hoopte ik wel dat er meer in zat natuurlijk.”

Die aanname bleek dus terecht. Dat verleidde hem tot nog een aanname: dat hij dit seizoen voorin kan meedoen in de strijd om de titel. “Ik denk dat ik er wel kans op heb. Maar dan moet het met mijn lengte wel meezitten met het weer. Die lengte werkt tegen me in de bochten. Racen op slicks (in droog weer, red.) gaat op zich wel, maar in de regen weet ik zeker dat ik de top drie kan halen.”

Zijn volgende race wordt de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap die op 3 maart wordt gehouden op het circuit van Genk. Het is niet zijn favoriete circuit, bekende Jordy. “Ik rijd daar minder vaak dan de rest, omdat we ver weg wonen. Ik rijd er alleen als het nodig is. Ik ben ook meer van de wat kleinere circuits. Maar ik heb veel zelfvertrouwen en ik verwacht dat ik in de top vijf kan eindigen. En als het regent, moet ik verder vooraan kunnen finishen!”

Jordy Westerlaken wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door CVI Klimaatbeheersing.