TEXEL - Op woensdag 5 juni presenteerde Texelaar en tweevoudig olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe de zeven talenten die op meerdere vlakken ondersteund worden door de Dorian Foundation in 2019. In de Evenementenhal Texel op de Krim spraken de geselecteerde talenten allemaal met Dorian over hun sportieve prestaties, ambities en progressie.


Dorian Foundation: To inspire a next generation
De Dorian Foundation heeft tot doel inspiratie, financiële steun en kennis te geven aan talentvolle Texelse sporters op weg naar een internationale topsportprestatie. Tevens ondersteunt de Foundation sportevenementen op Texel die kunnen leiden tot een beter topsportklimaat.


Hoe werkt dat?
Texelse sporters die denken steun nodig te hebben dienen een gedetailleerd jaarplan in met een begroting. Het bestuur van de Dorian Foundation controleert bij de betrokken autoriteit, coach of andere kenners wat de status is van deze sporters hun progressie. Minimale eis is dat deze sporters op landelijk niveau aansluiting hebben of proberen te vinden en dat ze bekend zijn bij de nationale autoriteit in hun sport en dat ze ambitie hebben om de absolute top te halen. Dat kan in elke sport.

In 2019 zijn er zeven sporters uitgekozen die financieel ondersteund worden door de Dorian Foundation.
1. Britte Stuut, 16-jarige volleybalster die speelt voor Jeugd Oranje <17 en Talentteam Papendal.

2. Hugo Groothuis, 15-jarige golfer die voor de Nederlandse selectie speelt en een handicap heeft van 3,5.

3. Lieke Schuijl, 10-jarige zwemster, die zwemt bij MSV Zeemacht en op weg is naar haar eerste nationale en internationale kampioenschappen.

4. Marissa Schuiling, 23-jarige menner, die zit in het A-kader mennen enkelspan Pony's.

5.Het Waddenteam, drie Texelse windsurfers: Jakob Kooij (19), Bas Mulder (27) en Peter Mulder (23) die als team deelnemen aan verschillende Nederlandse Kampioenschappen en internationale wedstrijden.

6. Berber van der Duim, 14-jarige zeilster in de Optimist-klasse die haar trainingsuren doorbrengt bij trainingscentrum RTC Noord.

7. Jaas Roeper, 19-jarige golfsurfer die, vanwege zijn trainingskamp in Indonesië op 5 juni niet fysiek aanwezig was. Dorian en Jaas hebben, om de samenwerking te continueren met elkaar geskypet.

Naast de ondersteuning van de Dorian Foundation biedt de Foundation de sporters ook de kans om via het platform: http://lifeofdorian.com/dorian-foundation zelf extra financiële steun te vergaren doormiddel van crowdfunding.


TESO
Naast de zeven talenten die ook financiële steun ontvangen zijn er nog vijf Texelse sporters die door de Dorian Foundation geholpen worden de aansluiting bij de Nationale top te vinden. Dit doet de Foundation door de regelmatige boottochten naar de overkant voor de benodigde trainingen en belangrijke wedstrijden aan te bieden. Dit laatste met name dankzij de steun van de TESO.


Texels bedrijfsleven achter Dorian Foundation
Alleen dankzij de steun en de bijdrage van sponsoren kan de Dorian Foundation steun en middelen verlenen aan talentvolle sporters. De Dorian Foundation kan op dit moment rekenen op de steun van: De Krim Texel, TESO, Bouw 2020, Van der Linde, Tatenhove Texel en Arcabo.