ROSMALEN - Ceylin del Carmen Alvarado heeft zich in Rosmalen gekroond tot Europees Kampioen veldrijden. De Rotterdamse met Dominicaanse roots hield na een spannende strijd landgenote Annemarie Worst achter zich in de sprint. Niet ver daarachter reed Lucinda Brand naar het brons. De Texelse Denise Betsema werd vierde en greep dus net naast het podium.

Alvarado en Worst sloegen na een kwartier koers een gaatje met Brand, maar die wenste gedurende de koers niet op te geven en kwam nog enkele malen sterk terug. Zelfs in de slotronde liet Brand zich nog zien, maar toen ze zich vastreed in het zand was het zeker dat het een sprint zou worden tussen Alvarado en Worst.

Het werd een lange sprint waarbij Alvarado, die in februari van dit jaar ook al de wereldtitel won, Worst niet liet passeren en als eerste over de finish ging. Daarachter wist Brand het brons op te eisen. Betsema volgde op enige achterstand als vierde. De Texelse baalde van het feit dat ze niet op het podium stond, maar wist het ook te relativeren. 'Op dit moment zijn we gewoon blij met elke wedstrijd die we kunnen rijden en ik ben supertrots op de andere Oranjedames.'

Even verderop stond ook Ceylin del Carmen Alvarado de pers te woord. 'We waren aan elkaar gewaagd, en het ging erom wie de minste foutjes zou maken'. Ik ben in elk geval heel blij met deze titel, sprak de gelukkige winnares na afloop. En daar was Worst het mee eens 'Ceylin maakte minder fouten dan mij en heeft terecht gewonnen, maar ik ben allang blij dat ik hier sta na een zomer vol blessures.

EINDSTAND

1. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned)
2. Annemarie Worst (Ned)
3. Lucinda Brand (Ned)
4. Denise Betsema (Ned)
5. Perrine Cluzel (Fra)
6. Eva Lechner (Ita)
7. Sanne Cant (Bel)
8. Yara Kastelijn (Ned)
9. Alicia Frank (Bel)
10. Ellen van Loy (Bel)