BOOM - De Texelse veldrijdster Denise Betsema is in Boom in België derde geworden in de vijfde manche van het Superprestige veldrijden. In een rit die opnieuw bepaald werd door Nederlandse rensters moest zij winnares Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado voor zich dulden.


De drie Nederlandse vrouwen splitsten zich al snel af van het veld. Betsema probeerde het al snel met een demarrage, maar werd teruggehaald. Daarna was er een versnelling van Alvarado waar even later allen Brand een antwoord op had. In de voorlaatste ronde wist Brand ervandoor te gaan en te zegevieren met Alvarado op tien tellen achterstand. Betsema kwam 45 seconden achter de winnares over de streep. Daarachter maakten Annemarie Worst en Yara Kastelijn het Nederlandse succes compleet door vierde en vijfde te worden.

In het algemeen klassement van de Superprestige staan Brand en Alvarado beiden nu op 71 punten. Worst staat derde met 63 punten en daarachter volgt Betsema met 6o punten. Er volgen nog drie wedstrijden.