NIEL - De Texelse Denise Betsema is woensdag als derde geëindigd in de Jaarmarktcross van Niel, een koers die meetelt voor het Superprestige-klassement. Op het laatste rechte stuk kwam Betsema net tekort tegenover haar medevluchters Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado. Brand wist uiteindelijk de sprint te winnen.


Net als tijdens het EK van afgelopen weekend was de cross weer een Nederlands onderonsje. De eerste vijf plaatsen werden ingenomen door Nederlandse rensters. Waar Alvarado zaterdag de Europese titel pakte voor Annemarie Worst en Brand daar eindigde Betsema toen net buiten het podium.

In Niel waren het Alvarado en Betsema die als eerste er vandoor gingen. Brand en Yara Kastelijns sloten later aan en Worst raakte vroegtijdig uitgeschakeld voor de winst na een val. Nadat ook Kastelijns moest afhaken werd de sprint uiteindelijk gewonnen door Brand voor Alvarado en eindigde Betsema kort hierachter op een derde plaats.

In het klassement om de Superprestige staat Alvarado (44 punten) aan kop voor Brand en Worts. Denise Betsema staat vooralsnog vijfde met 33 punten.