WIERINGERWAARD - De Koog heeft in de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter Wieringerwaard weer eens de volle buit gepakt. Na 97 minuten spelen werd het 2-3 in het voordeel van de eilanders.

Ondanks het ontbreken van een handvol vaste eerste elftal spelers (wintersport en geblesseerden), was het trainer Martin Koorn toch gelukt om een opstelling te formeren. De Texelaars begonnen nog wat onrustig aan de wedstrijd, maar naarmate de wedstrijd vorderde ging de bal steeds meer van voet naar voet. In de 25e minuut gaf Miko Honigh een prachtige crosspass op Alex Daalder en die schoot na zijn actie, jammerlijk tegen de keeper, maar een mooie aanval was het. Wieringerwaard speelde eigenlijk alleen maar lange ballen en daardoor moest keeper Eddy Witte geregeld voor intercepties zijn doel uitkomen. De Koog kwam op voorsprong na een goal van Joren Bakker. Nadat Alex Daalder in zijn vooractie tegen een speler aan botste, pikte Bakker bij hem de bal op en schoot beheerst tegen de touwen: 0-1

Niet veel later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. In de opbouw ging er het een en ander mis waardoor een tegenstander via het been van Bart-Jan Grisnigt raak schoot: 1-1. Een domper voor De Koog, maar van de leg was de ploeg zeker niet. Nadat Alex Daalder al in een paar duels een aantal schoppen had geïncasseerd, was hij inmiddels geblesseerd geraakt en niet meer in staat om aan te zetten. Een wissel was aanstaande maar Daalder hield het nog tot de rust vol. Yoni Houwing kwam in de rust voor hem in de ploeg.

In het tweede bedrijf kwam De Koog via een penalty op 1-2 voorsprong. Een schitterende pass van Andries Kuip op Rick Bijpost zorgde ervoor dat de keeper van Wieringerwaard aan de noodrem moest trekken, waardoor de bal op de stip ging. Allemansvriend Joren Bakker schoot de strafschop beheerst binnen. Daarna kreeg de ploeg van Martin Koorn nog een aantal kansen om uit te lopen, maar dat gebeurde nog niet. Lucas Ipenburg gaf een balletje breed en Rick Bijpost knalde loeihard op de paal. Miko Honigh had nog een open schietkans en ook Nick Schade was met een pegel op de lat erg dichtbij een derde treffer. Even later kwam de 1-3 er alsnog, en wel na een goed schot van Lucas Ipenburg in de verre hoek. Maar gespeeld was het nog niet want de Wieringers kwamen nog terug tot 3-2. Een vrije trap kwam via het been van Bart-Jan Grisnigt bij de tegenstander terecht, die van dichtbij raak schoot.

Het veldoverwicht was er in zekere mate voor De Koog maar dat veranderde gek genoeg nog een beetje in de slotminuten na een rode kaart voor de thuisploeg. Een speler ging te fel in het verweer tegen de scheidsrechter waarna hij de rode kaart kreeg voorgehouden. Bij Wieringerwaard ging na die rode kaart bijna iedereen voorin spelen waardoor het met lange ballen soms nog even hachelijk werd voor De Koog. Daarentegen kwamen er zeeën van ruimte achterin, waardoor het een wonder was er niet meer gescoord werd in het doel van Wieringerwaard.De eindstand bleef daardoor 2-3.

Martin Koorn: “ We hadden vandaag nog wel een paar extra doelpuntjes moeten maken. Rick Bijpost schoot de paal zowat doormidden en Nick Schade pegelde een bal, hard op de lat. Zonde, maar voor het vertrouwen is het goed dat we weer eens een wedstrijd winnend afsluiten. Want zo rooskleurig was het afgelopen weken niet. Echter, om de koppen weer dezelfde kant op te krijgen is er afgelopen weekend een informele vergadering belegd door en voor de spelers. Dit heb ik niet geregeld maar kwam puur uit de spelers zelf, om iets aan de sportieve malaise van afgelopen wedstrijden te doen. Vooral de manier hoe wij de laatste paar wedstrijden ingingen en verlieten… Dat kon gewoon niet. Als het niet loopt tijdens de wedstrijd, en je onderling wat tegen elkaar zegt, oké, maar houd wel de teamsfeer positief. Net dat teamgevoel, dat was de laatste wedstrijden ver te zoeken. Er moest gewoon iets veranderen, vooral op het mentale vlak. Het lijkt geholpen te hebben en sommige spelers hebben het er al over dat het lek boven is… Nou, zo hard wil ik nog niet vooruit lopen, maar vandaag heb ik wel weer een positief elftal gezien, dat voor elkaar wilde knokken voor een overwinning.”

Volgende week, zondag 24 februari speelt De Koog thuis tegen S.R.C. uit Schagen.De Koog staat nu met 13 gespeeld, 17 punten op de 10e plek.S.R.C. staat met 7 punten minder en een wedstrijd minder gespeeld op de 11e plek.Beide elftallen hebben elkaar nog niet getroffen, vanwege eerdere afgelastingen.Aanvang: 14:00 uur