DE KOOG - Tegen Dirkshorn heeft De Koog geen punten weten te pakken.De Koog had een handvol kansen in de eerste en een aantal in de tweede helft, maar wist het net telkens niet te vinden. Dirkshorn scoorde daarentegen drie keer. Het werd 0-3.

De wedstrijd ging gelijk op en was voor de toeschouwers leuk om naar te kijken. Alex Daalder was in de eerste helft met een schot net naast de paal dichtbij een treffer. Vervolgens was Bart-Jan Grisnigt met een afstandsschot ook bijna trefzeker, maar ook zijn schot vloog rakelings naast.

Zoals gezegd, De Koog kreeg haar kansen wel, maar faalde jammerlijk in de afronding. Dirkshorn creëerde ook wel het een en ander en verzilverde dat daarentegen wel met doelpunten.

In de tweede helft ging De Koog meer alles of niets voetbal spelen en wist het Dirkshorn achteruit te drukken. Ook nu werden er weer een aantal mogelijkheden gecreëerd. Een goede 1 op 1 mogelijkheid voor Ben Siebinga was helaas niet aan de routinier besteed. Zijn inzet belandde op het lijf van de forse doelman. Andries Kuip had op een steekpass van Siebinga ook een schietkans, maar weer zat daar een been van de tegenstander tussen, waardoor het schot tot corner werd verwerkt.

Dirkshorn kon vanuit de omschakeling toeslaan en deed dat ook. Het maakte nog twee doelpunten uit de counter waardoor De Koog met lege handen kwam te staan. Eindstand 0-3

Zondag 7 april gaat De Koog op bezoek in Schagen. Het speelt dan tegen SRC. Aanvang: 14:00 uur