SCHAGEN - De eilanders verloren zondag met maar liefst 4-0 op het kunstgrasveld van Schagen. Op het winderige complex keek het zwalkende De Koog al snel tegen een achterstand aan.

Alex Daalder nam in de opbouw iets te veel tijd waardoor een speler van Schagen vanaf het zestienmetergebied kon uithalen: 1-0 De Koog kreeg via Yorgo Helleman en Sander de Haan nog wel een mogelijkheid om stand gelijk te trekken, maar beide scherpe voorzetten gingen voorlangs of belandde op de paal. 2-0 werd het door een miscommunicatie in het Koger defensieve hart waardoor de spits van Schagen alleen op keeper Eddy Witte afkon. Oog in oog faalde hij niet. Vlak voor rust werd de malaise aan Koger kant nog groter. De rappe rechtsbuiten schoot vanaf een meter of 25 de bal in de verre hoek: 3-0

Na rust hoefde het van Schagen niet meer zo nodig en ging het achterover leunen. De Koog was daardoor wel wat dominanter gaan voetballen, maar creëerde op een kopbal van Daan Eelman eigenlijk geen echte kans. Bij De Koog leek het geloof er niet meer te zijn en van een hecht team was zeker geen sprake. Vijf minuten voor tijd kon Schagen na een lange bal over de defensie met twee man ongehinderd richting het doel van keeper Eddy Witte. Een boogbal volgde en die belandde al stuiterend in het doel: 4-0 De Koog is met dit derde verlies op rij, afgezakt naar de 9e plek op de ranglijst.

Volgende week speelt De Koog thuis tegen SRC. Het is de laatste wedstrijd voor de winterstop.Aanvang: 14:00 uur.