HEUSDEN-ZOLDER - Denise Betsema is als vierde geëindigd in de Superprestige-veldrit van Heusden-Zolder. De Texelse veldrijdster maakte deel uit van een kopgroep van vier landgenoten die in België streden om de hoogste eer. Lucinda Brand was in een sprint uiteindelijk de sterkste.


Het was wederom een koers die geregeerd werd door de Nederlandse rensters. Brand, het hele seizoen al ijzersterk, domineerde toen zij er met Annemarie Worst vandoor ging. Na een lekke band voor Brand ontstond een kopgroep van vijf met naast Brand en Worst ook Denise Betsema, Inge van der Heijden en wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvardo. Laatstgenoemde kwam nog wel hard ten val, maar wist zich toch weer terug te knokken.

In een razendsnelle slotronde wist Brand op weg naar de finishstreep haar suprematie nog eens te etaleren door van kop af de sprint aan te gaan. Alvarado, Worst en Betsema konden niet volgen en eindigden respectievelijk op een tweede, derde en vierde plaats.

Bij de heren ging de winst naar Mathieu van der Poel die zijn concurrenten Wout van Aert en Lars van der Haar op bijna veertig seconden reed.

Morgen (zondag) wordt er gereden om de wereldbeker in Dendermonde.